Kampen

Ik voel mij fitter en sterker, mentaal en fysiek.

Hardlopen is iets waar ik al langere tijd mee bezig ben. De laatste jaren lukte het me niet om het hardlopen vol te houden, terwijl ik dit steeds opnieuw probeerde. Of mijn lijf ging protesteren of mentaal lukte het niet. Het frustreerde me al langere tijd dat bewegen niet goed lukte. Toen ik overspannen raakte, stond mijn wereld even flink op zijn kop.
Via Saude massage Kampen had ik eerder een folder meegekregen van ‘gezondvitaalfit’ waar de running therapie ook onderdeel van is. Het zetten van deze stap en vragen om hulp vond ik lastig, helemaal gezien de situatie waarin ik zat. Omdat ik na een periode van ziek zijn de drive weer begon te voelen om vooruit te gaan heb ik Bastiaan en Marinus van running therapie Kampen benaderd. Bastiaan reageerde en we hebben kennis gemaakt tijdens een mooie wandeling langs de IJssel. Voor mij was deze kennismaking erg prettig omdat ik op een ontspannen manier mijn verhaal kon vertellen. Ik vond meteen een luisterend oor bij Bastiaan en dat voelde prettig. Na de wandeling hebben we afgesproken om te beginnen met hardlopen nadat Bastiaan mij ook het een en ander vertelde over de theorie achter de running therapie.
Het was erg prettig om wekelijks een stok achter de deur te hebben om te gaan lopen. En om te weten dat ik mijn verhaal aan iemand kwijt kon, die ook met me meedacht rondom situaties die lastig voor me waren rondom het overspannen zijn.
Toen het fysiek even niet goed lukte om te lopen, waardoor ik eerdere keren steeds weer stopte met het lopen, bleef Bastiaan vertrouwen naar me uitspreken en me stimuleren om, weliswaar aangepast, te blijven lopen.
Op dit moment voel ik me fitter en sterker, fysiek en mentaal. Ook kan ik inmiddels het hardlopen inzetten als ik me mentaal of fysiek niet zo goed voel. Na het lopen kan ik zaken anders bekijken. Op dit moment loop ik hard met een groep die Bastiaan en Marinus hebben opgezet als vervolg op de running therapie. Hierdoor zal het hardlopen een onderdeel uit blijven maken van mijn ontspanningsmomenten.
 
Margriet
Informatie