Kampen

Je angst overwinnen en meer structuur

Ik moet zeggen dat het op het moment heel goed met me gaat. Geen last van angsten of iets van een terugval gehad. Dus ik mag tevreden zijn en niet mopperen. Het was afgelopen tijd vakantietijd en ben dus lekker op vakantie geweest, daar ben ik nog eens goed tot rust gekomen en mijn ademhalingoefeningen gedaan. Mijn zoontje heeft mij daar bewust gemaakt om ook eens uit te slapen, dus ook dat is een fijne bijkomstigheid. Daarnaast is de sfeer op het werk ook verbeterd en qua werkdruk is het een stuk rustiger. Dus al die elementen samen zorgen ervoor dat ik mijn rust goed kan bewaren en bewaken. Ik ben me er nog zeker van bewust dat ik in het afgelopen jaar die angstaanvallen gehad heb en dat blijft voor mij een stok achter de deur om mijn leven gezonder blijven indelen en het geleerde in de (running) therapie blijf toepassen.
 
In mijn vrije tijd loop ik nog steeds (hardlopen), maar eerlijk gezegd wel een stuk minder als voorheen. Ik krijg soms na 5km nog altijd last van mijn knie en dan moet ik direct stoppen. Maar in feite kom ik naar mijn gevoel nog wel aan mijn nodige beweging en kan ik mijn energie er goed in kwijt.
 
's Avonds voor het slapen gaan, lees ik tegenwoordig dagelijks paar bladzijden van een boek, totdat de ogen bijna dichtvallen zeg maar, en dat voelt ook zeer prettig. Op deze manier kom ik helemaal tot rust en lig ik s'nachts ook niet meer naar het plafond te staren waar ik voorheen nog weleens last van had. Ik zorg er voor dat ik minimaal 7,5 uur per nacht maak, dat was vroeger minder. Waardoor ik s'ochtends ook goed uitgeslapen ben. Mocht ik een keer een gebroken nacht hebben, dan probeer ik s'middags (waar dat kan) nog even een uurtje slaap mee te pakken.
 
Qua oefeningen ben ik ook nog enigszins bezig. Vooral met ademhalingsoefeningen. Het is niet zo dat ik echt een voorgeschreven oefeningen doe, maar bijvoorbeeld dat ik s'avonds meer op mijn ademhaling let. Dat ik goed inadem met de buik en langer uitadem dan inadem. Dit gaat ook onbewust al een stuk beter als ik bijvoorbeeld gewoon aan het werk ben.. En wanneer ik ga slapen doe ik nog altijd een soort van ontspanningsoefening.
 
Dus kortom als je bovenstaande leest heb ik zeer veel gehad aan jou begeleiding en handvaten. Door je aanpak ben ik me er bewust van geworden dat ik mijn leven (werk als privé) anders 'moest' gaan invullen. Dmv meer structuur op het werk, meer beweging als uitlaatklep en me beter leren ontspannen. Het ene vult het ander bijna automatisch aan. Dus als ik bv meer aan lichamelijke oefeningen doe, kan ik m'n energie goed kwijt, krijg ik zelfs energie en kan ik me daarnaast beter ontspannen. Dit alles heeft er voor gezorgd dat ik me ook een stuk gezonder en meer uitgeslapen voel. Mijn leven ziet er toch een stukje anders uit dan een jaar geleden. Ik heb het gevoel dat ik een veel betere structuur in mijn leven heb. Nu is het denk ik een kwestie om dit ritme vol te houden en dat het een gewoonte wordt en niet te verslappen. Maar dat gaat me vast lukken..
 
Mijn volgende stap is van het roken afkomen, maar ook dat gaat me binnenkort lukken :)
 
 
groetjes en bedankt 
Jorn
 
Informatie