Kampen

Samen lopen geeft een positieve boost

Na een lange periode van het niet fit voelen en me maar afvragen wat ik met mezelf aan moet, kom ik via mijn sportmasseuse Janet (van SAUDE) in contact met Running- Therapie Kampen. Na een lang telefoongesprek waarin we mijn klachten doornemen en waarin Marinus mij vertelt wat hun manier van werken is komen we toch (nog) niet tot een afspraak;
 ' Ik, met mijn altijd in bezig zijnde dagelijkse leventje'  kan er toch wel weer zelf voor zorgen dat ik weer in beweging kom ??
Na een paar weken besluit ik toch uit nieuwsgierigheid de stap te nemen en spreken Marinus en ik af om een eindje te wandelen, eerlijk gezegd staat me het huilen nader dan het lachen. Tijdens de wandeling hebben we het over het indelen van mijn dagelijks leven, wat is prioriteit nummer 1 en wat is bijzaak, mijn negatieve kijk op bepaalde dingen proberen we een positieve draai aan te geven. Marinus adviseert mij een agenda bij te houden wat ik zo al doe en daar wordt de sport / bewegen gelijk in meegenomen. Het wandelen wordt al gauw een beetje hardlopen, we hebben immers een doelstelling om 5km achtereen hard te kunnen lopen, het gaat met ups en downs.
Op 1 janauri 2014 schrijf ik me in voor het onderdeel de 5km bij de 32 van Kampen, het zal moeten gebeuren vindt ik !! De trainingsessie worden langzaam uitgebouwt, we praten veel over de invulling van mijn dagelijks leven, wat is belangrijk en wat kan er later. Elke keer na het samen lopen voel ik een positieve boost, ik val wat kilo's af en krijg weer wat meer vertrouwen.
Inmiddels heeft het vertrouwen de overhand genomen en loop ik al heel wat kilometers weg, mede dankzij de goede begeleiding en adviezen van Marinus is me dit gelukt.                                                                                 
Heel stiekem droom ik ooit een halve marathon te lopen, wie weet gaat ie er komen !!
 
Jolanda                                                                                            
 
Informatie